Παρουσιάστικε το ταχύτερο Αυτοκίνητο στον κόσμο - και είναι ηλεκτρικό

Pin It

 

Ο κατασκευαστής Automobili Pininfarina παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο πολυτελείας με ιπποδύναμη 1.900 αλόγων (περίπου διπλάσια από εκείνη ενός αυτοκινήτου της Formula 1 (ένα Ford Fiesta με αξιοπρεπή διάσταση, το βέλτιστο αυτοκίνητο της Βρετανίας, έχει ένα bhp μεταξύ περίπου 84 και 138).) με μηδενικούς ρύπους και κόστος περί τα 2,2 εκ. ευρώ παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης η Automobili Pininfarina.

 

 

Σύμφωνα με τους Ιταλούς δημιουργούς του το Battista, που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή της της εμβληματικής εταιρείας το 1930 και μόλις 150 τέτοια υπεραυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, από 50 για την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή και την Ασία και θα είναι ταχύτερο από τα αυτοκίνητα που τρέχουν σήμερα σε αγώνες F1 και θα προσφέρει στους προνομιούχους του πλανήτη έναν συνδυασμό ταχυτήτων 320 χλμ/ώρα.

 

 

Αποδίδει ισχύ 1.900 ίππων και ροπή 2.300 Nm, ενώ διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ανά τροχό (4χ4) και πιάνει τα 0-100 σε 2'' και τα 0-300 σε λιγότερο από 12'', πράγμα που σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας το καθιστά ταχύτερο ακόμα και σε σχέση μ' ένα μονοθέσιο της F1. Για το 2020 προγραμματίζονται οι παραδόσεις του Battista του βελτιώνει η κατανομή βάρους της μπαταρίας σχήματος Τ των 120 kWh, που του εξασφαλίζει αυτονομία 450 χλμ. ανά φόρτιση..

 

 

 

Πηγή: Battista Pininfarina

Pin It

Who's Online

We have 241 guests and no members online

News Flash

Υβρίδια φτιαγμένα με Photoshop Part 4

Read more ...

Μια δουλειά και αυτή λάθος Part 1

Read more ...

Ξεσπάστε εδώ!!!

 Άσχημη μέρα στην δουλειά?

Read more ...

20 Διαφορετικά εξώφυλλά ταινιών Part 1

Part 1

Read more ...

Η Χαλάρωση σε άλλο επίπεδο!!!

10 Προτάσεις για το Γκαράζ σας

 

Read more ...