5 Συναρπαστικά γεγονότα για τους δακτυλίους του Κρόνου

Pin It

Ο Κρόνος, όπως και άλλοι γίγαντιοι Πλανήτες αερίου στο Ηλιακό μας Σύστημα, έχει

δακτυλίους - αλλά αυτό που διαφοροποιεί τον Κρόνο από τα γιγάντια αδέλφια του είναι η εξαιρετική ομορφιά που έχουν οι δακτύλιοί του.

 

Ο Κρόνος, όπως και άλλοι γίγαντιοι Πλανήτες αερίου στο Ηλιακό μας Σύστημα, έχει

δακτυλίους - αλλά αυτό που διαφοροποιεί τον Κρόνο από τα γιγάντια αδέλφια του είναι η εξαιρετική ομορφιά που έχουν οι δακτύλιοί του.

Αποτελούμενο κυρίως από υδρογόνο και ήλιο, αυτός ο Κρόνος μπορεί να κρατήσει 22.600 σαν το φεγγάρι μας μέσα στο τρομακτική βαρήτυτά του μα και αυτό δεν συγκρίνεται καν με το μέγεθος των δακτυλιδών του και ακόμη και με αυτό το τεράστιο μέγεθος.

Αν υποθετικά υπήρχε μια μεγάλη λίμνη νερού στο διάστημα, ο πλανήτης θα μπορούσε να επιπλέει με την πυκνότητα που έχει.

Εδώ όμως είμαστε για να δούμε τους Δακτύλιούς του και όχι τον Κρόνο και συγκεκριμένα 5 συμαντικά γεγονότα που σχετικά με αυτήν την μεγάλη πορτοκαλί αερίου μπάλα που που βλέπουμε κοιτώντας πάνω από μας.

 

Οι δακτύλιοι του Κρόνου είναι δομημένοι από πάγο, βράχους και σκόνη.

 

Δεν αποτελούνται από τίποτα παρά από κομμάτια πάγου και βράχου που περιβάλλουν τον γιγάντιο πλανήτη σε στροβιλιζόμενους δακτύλιους που μπορεί να φτάσουν σε ταχύτητα στα 1.100 μίλια / ώρα.

Αυτά τα κομμάτια είναι από συμπιεσμένους κόκκους άμμου και έχουν έως 10 μέτρων πλάτους, και εκτείνονται σε χιλιάδες μίλια γύρο από τον πλανήτη.

Τα κομμάτια θεωρούνται πως είναι ερείπια κομητών, αστεροειδών και άλλων συντριμμιών που έχουν τραβηχτεί από την βαρύτητα του πλανήτη.
Ο μεγαλύτερος δακτύλιος είναι 200 φορές μεγαλήτερος σε σχέση με τη διάμετρο του Κρόνου


Το διαστημικό σκάφος Cassini-Huygens, το οποίο ξεκίνησε το 1997, ήταν το πρώτο ερευνητικό σκάφος που έφτασε στην τροχιά του Κρόνου τον Ιούλιο του 2004.
Το διαστημικό σκάφος βρήκε κάποιες πρωτοποριακές νέες πληροφορίες για τους δακτυλίους του Κρόνου, οι ίδιοι οι δακτύλιοι περιείχαν κάθετες συστάδες βράχων που φθάνουν πάνω από 2 μίλια (3 χλμ.) σε ύψος και αυτό συμπίπτει με την κοινή ιδέα ότι οι δακτύλιοι περιείχαν μικρά και μοναδικά σωματίδια.

 

Οι δακτύλιοι ονομάζονται αλφαβητικά με βάση το πότε ανακαλύφθηκαν.

 

Μέχρι σήμερα οι δακτύλιοι έχουν φθάσει μόνο στο G, τα γράμματα πηγαίνουν D, C, B, A, F, G, E με τον δακτύλιο D που είναι πολύ αχνός και ο δακτύλιος E μπορεί να τοποθετήθούν σύμφωνα με τις αναλύσεις σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ετών.

Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ κοντά μεταξή τους, με εξαίρεση τον Β και τον Α, που απέχουν 2.920 μίλια (4.700 χλμ.) Και είναι κάτω από ένα φαινόμενο γνωστό ως Cassini Division.

 

 

Όπως αναφέρθηκε πριν, ο μεγαλύτερος δακτύλίος είναι 200 φορές μεγαλύτερος απο την διάμετρο του Κρόνου, αλλά ο μέσος δακτύλιος είναι μόνο περίπου 91.745 χιλιόμετρα πάχος.
Αυτή η εξαιρετικά λεπτή στρώση προκαλείται από τα σωματίδια που χτυπούν μεταξή τους και πέφτουν κάτω καθώς τα σωματίδια στην κορυφή τείνουν να έχουν πολύ περισσότερη ενέργεια από αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο του δακτυλιού.
Καθώς αυτά τα σωματίδια σβήνουν, η ενέργεια χάνεται και πέφτουν χαμηλότερα στον επόμενο δακτυλίο δίνοντάς του μια λεπτότερη περιοχή.

 

Οι δακτύλιοι του Κρόνου αρχικά θεωρούνταν ότι μοιάζουν περισσότερο με "αυτιά" του πλανήτη.

 

Όταν οι δακτύλιοι του Κρόνου ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1610 από τον Galileo, σκέφτηκε ότι έμοιαζαν περισσότερο με "αυτιά" ή λαβές από δαχτυλίδια.

Χρειάστηκαν σχεδόν 50 χρόνια για να γίνει φανερή η πραγματική ανακάλυψη του Κρόνου, όταν το 1656 ο Christiaan Huygens ανακάλυψε ότι τα "αυτιά" δεν ήταν στην πραγματικότητα δεξιά και αριστερά από τον πλανήτη, αλλά γύρισαν γύρο από αυτόν έχοντας τον στο κέντρο τους.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, μάθαμε ολοένα και περισσότερο για τον αέριο φίλο μας και συνεχείζουμε να μαθένουμε.

 

 

Εάν τα δαχτυλίδια του Κρόνου δεν ήταν αρκετό ως επιστημονικό μυστήριο, τότε να σας πούμε πως οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα φαινόμενο γνωστό ως "Spokes" λάμψοις.

Αυτά τα Spokes είναι παράξενα σημάδια που εμφανίζονται στα δαχτυλίδια μέσα σε λίγα λεπτά και διαρκούν λίγες μόνο ώρες πριν εξαφανιστούν.

Αρχικά αναγνωρίστηκαν από το διαστημόπλοιο Voyager, και μετά πάλι το 1981 από το Voyager 2.

Τα ίδια τα σημάδια σταματούν από το σχηματισμό αν το φως του ήλιου χτυπά τους δακτυλίους, ένα χαρακτηριστικό που παρεμπόδισε το σκάφος Cassini το 2004 καθώς φωτογράφησαν τα δαχτυλίδια όταν ήταν στον ήλιο.

 

Μετάφραση:Injoy.gr

ΠΗΓΗ: thefactsite.com

 

Pin It

Who's Online

We have 74 guests and no members online

News Flash

Ατέλειωτο Ζουμ με ατελείωτες εικόνες

Read more ...

Μια δουλειά και αυτή λάθος Part 1

Read more ...

Illusion 2

Read more ...

Όταν τα Δέντρα «πεινάνε»!

Read more ...

Διάσημες γυναίκες που φορούν περούκες συνεχώς

Read more ...

Θυμόσαστε τον Azis Mrazish; Δεν θα το πιστέψετε για την αλλαγή που έκανε

 Σίγουρα θυμάστε τον σκανδαλιάρη διάσημο Azis, ο οποίος, με τα μουσικά του βίντεο έγινε άφησε εποχή ακόμα και με τις διαφορές

Read more ...