30 γεγονότα για τα Cougars

Pin It

 

Ενα Cougar μπορεί να μοιάζει με μια γιγαντιαία σπιτική γάτα μα σίγουρα είναι το είδος του ζώου που δεν θα θέλατε να σφιχταγκαλιάσετε!

 

Εδώ έχουμε 30 γεγονότα για αυτές τις εντυπωσιακές γιγάντιες γάτες!   1) Τα Cougars είναι γνωστά με 40 διαφορετικά ονόματα μόνο στα αγγλικά.Τα πιο δημοφιλή ονόματα είναι λιοντάρια του βουνού, pumas ή πάνθηρες του βουνού.   2) Οι κύρια πηγή τροφής για τα Cougars είναι μεγάλα θηλαστικά, όπως τα ελάφια, Άλκη, άλογα και πρόβατα. Ωστόσο, θα κυνηγήσουν επίσης και μικρά είδη όπως έντομα και τα τρωκτικά.   3) Τα λιοντάρια των βουνών βρίσκονται από τον καναδικό Yukon, μέχρι το Νότο των Άνδεων της Νότιας Αμερικής.   4) Λόγω της προσαρμοστικότητας τους, είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο θηλαστικό στη γη στο δυτικό ημισφαίριο.   5) Τα Cougars είναι είδος που μπορεί όπως και ο άνθρωπος να επιβιώσει μόνο του και από μικρή ηλικία στην άγρια ​​φύση.   6) Μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 72 km / h, αλλά το κάνουν καλύτερα σε ισχυρά σπριντ σε αντίθεση με τις μακρινές διαδρομές.   7) Κατά μέσο όρο, μεγαλώνουν σε μήκος μεταξύ 5 και 9 ποδιών (1,5 έως 2,75 μέτρα), ενώ το ύψος τους φτάνει τα 2 έως 2,5 πόδια (60 έως 76 εκατοστά).   8) Τα ώριμα αρσενικά μπορούν να ζυγίζουν έως και 90 ​​κιλά, ενώ τα ώριμα θηλυκά ζυγίζουν μόνο μέχρι 55 κιλά .   9) Στην άγρια ​​φύση, ζουν περίπου 10 χρόνια. Ωστόσο, όταν βρίσκονται σε αιχμαλωσία, μπορούν να ζήσουν μέχρι και 20 χρόνια!   10) Το cougar είναι η τέταρτη βαρύτερη γάτα στον κόσμο στην λίστα πίσω από την τίγρη και το jaguar.
   11) Παρόλο που είναι καλοί κολυμβητές, προτιμούν να μην πηγαίνουν στο νερό.
   12) Έχοντας μακρύ πίσω πόδια επιτρέπει στα cougar να πηδούν κάνοντας άλματα μέχρι και 12 μέτρα!Μπορούν να πηδήσουν έως 5,4 μέτρα κατακόρυφα.   13) Υπάρχουν ειδών cougar, όλα ονομάζονται ανάλογα με τη θέση που ζούνε, όπως το Eastern cougar, ή ο pantera Florida κλπ.   14) Όπως και τα περισσότερα είδη , τα cougar είναι μοναχικά, και συνυπάρχουν μεταξύ τους μόνο για να ζευγαρώσουν και να μεγαλώσουν τους μικρά τους.   15) Τα θηλυκά γεννούν 2-3 μικρά κάθε φορά. Κατά μέσο όρο, μόνο ένα από στα έξι επιβιώνει μέχρι την ενηλικίωση.   16) Τα μικρά κουτάβια καλύπτονται από μαύρες κηλίδες από τη γέννηση έως περίπου 6 μηνών όπου μετά αρχίζουν και χάνονται.Αυτές οι κηλίδες λειτουργούν ως καμουφλάζ για να βοηθήσουν τα μικρά να κινούνται στο περιβάλλον τους.   17) Τα Cougars έχουν κακή όσφρηση, αλλά έχουν φανταστική νυχτερινή όραση.   18) Όταν σκοτώνουν το θήραμά τους, ότι περισσεύει το κρύβουν και το αποθηκεύουν για να γευματίσουν όταν ξανά πεινάσουν!   19) Συχνά, στο ίδιο σημείο που πιάνουν το θήραμά τους, στο ίδιο σημείο και το κρύβουν καλύπτοντας το με κλαδιά και φύλλα.   20) Συνήθως σκοτώνουν ένα μεγάλο θήραμα μια φορά κάθε δυο εβδομάδες.   21) Τα Cougars είναι συνήθως ενεργά γύρω από την αυγή και το σούρουπο, κάνοντάς τα αρκετά επικίνδυνα.   22) Το μέγεθος των Cougar διαφέρουν ανάλογα με τη θέση τους. Τα ζευγάρια που ζουν πιο κοντά στον ισημερινό είναι γενικά μικρότερα, με το μέγεθος τους να αυξάνεται όσο πιο μακριά από αυτό.   23) Παρά το εντυπωσιακό μέγεθος του, δεν μπορεί να βρυχηθεί!   24) Λόγω των θηραμάτων του cougar που είναι ως επί το πλείστον φυτοφάγα ζώα, οι σπόροι στο στομάχι των θυμάτων τους θα εξαπλωθούν μέσα από το πεπτικό σύστημα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φυτέψουν ακούσια πάνω από 90.000 φυτά το χρόνο!   25) Τα cougar είναι εξαιρετικά εδαφικοί κυρίαρχοι, περιπολώντας την περιοχή τους που συνήθως είναι 150 τετραγωνικά μίλια (240 χλμ.).   26) Τις περισσότερες φορές, δεν θα επιτεθούν στους ανθρώπους εκτός και αν αισθάνονται απειλή.   27) Όταν πρόκειται για το κυνήγι, θα επιτεθούν στη λεία τους στον λαιμό του θύματος ή στον αυχένα.   28) Η ουρά του Cougar είναι κατά μέσο όρο περίπου 33 ίντσες (83 εκ.) και βοηθά να κρατήσουν ισορροπία.   29) Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε με ακρίβεια τον πληθυσμό τους μια που τα μικρά τους που βρίσκονται στη φύση παραμένουν πολύ καλά κρυμμένα. Κατά προσέγγιση, υπάρχουν περίπου 50.000 cougars στην άγρια ​​φύση.  30) Αν και ορισμένοι πληθυσμοί έχουν μειωθεί, υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος αριθμός από Cougar εκεί έξω ώστε το είδος τους εξακολουθεί να μην ανήκει στα υπό απειλούμενα προς εξαφάνιση.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Injoy.grΠΗΓΗ: thefactsite.com

Pin It

Who's Online

We have 107 guests and no members online

News Flash

Ατέλειωτο Ζουμ με ατελείωτες εικόνες

Read more ...

Μια δουλειά και αυτή λάθος Part 1

Read more ...

Illusion 2

Read more ...

Όταν τα Δέντρα «πεινάνε»!

Read more ...

Διάσημες γυναίκες που φορούν περούκες συνεχώς

Read more ...

Θυμόσαστε τον Azis Mrazish; Δεν θα το πιστέψετε για την αλλαγή που έκανε

 Σίγουρα θυμάστε τον σκανδαλιάρη διάσημο Azis, ο οποίος, με τα μουσικά του βίντεο έγινε άφησε εποχή ακόμα και με τις διαφορές

Read more ...