20 Γεγονότα για τον Φαραώ Τουτανχαμόν

Article Index

Pin It

Ο πλανήτης μας φιλοξένησε αρκετούς ηγέτες που έβαλαν τα δικά τους σημάδια στην ανθρώπινη ιστορία.

 

 

Ο πλανήτης μας φιλοξένησε αρκετούς ηγέτες που έβαλαν τα δικά τους σημάδια στην ανθρώπινη ιστορία. Αναγνωρίζουμε μερικούς από αυτούς ως αδίστακτους διώκτες, ενώ συγχωρούμε κάποιους άλλους ως τους μεγαλύτερους συντελεστές στον ανθρώπινο πολιτισμών.

Ο Τουταγχαμόν ήταν ένας από τους γνωστούς ηγέτες που κυβέρνησαν στο Νέο Βασίλειο της Αιγύπτου μεταξύ 1332-1323 π.Χ., κατά την περίοδο που ήταν γνωστή ως η 18η δυναστεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είδους ηγέτης ήταν ο βασιλιάς Τουταγχαμόν. Για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με τις κυβερνητικές τακτικές και τις προσωπικές του συμπεριφορές, πρέπει να γνωρίζουμε κάποια γεγονότα γι 'αυτόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώσαμε 20 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Τουταγχαμόν, ώστε να μπορέσετε να διατυπώσετε τη δική σας κρίση και άποψη γι 'αυτόν.

 

 

 

1) Το όνομά του Τουταγχαμόν σημαίνει "Η ζωντανή εικόνα του Amun".

Η λέξη Amun (λέγεται επίσης και Amon) είναι το όνομα της αιγυπτιακής θεότητας που θεωρήθηκε ως ο βασιλιάς των θεών.

 

2) Ο Τουταγχαμόν είχε μια διάσημη μάσκα από καθαρό χρυσό

«Όταν ακούμε το όνομά του, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι μια μούμια με μια ασυνήθιστη μάσκα ... Θα τον αναγνωρίζαμε μόνο από τη μάσκα του χωρίς να μπορούμε να φανταστούμε το αληθινό του πρόσωπο. Δεν υπάρχει κανένα αρχείο που να επιβεβαιώνει εάν την φορούσε κατά την διάρκεια που ήταν ζωντανός.

 

3) Κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιος ήταν ο πατέρας και η μητέρα του Τουταγχαμόν.

Υπάρχει η φήμη από πολύ παλιά στην Αίγυπτο και υποθέτουν ότι ήταν γιος ή ξάδελφος του Φαραώ Αχεντάν που ήταν ευρέως γνωστός για τις θρησκευτικές του επαναστάσεις.

 

4) Όταν ήταν μωρό, γαλουχήθηκε από υγιή νοσοκόμα που ονομάζεται Maia.

Κάποιοι ιστορικοί πιστεύουν ότι η Maia και του Τουταγχαμόν η αδελφή η Meritaten ήταν το ίδιο πρόσωπο. Εάν αυτό είναι αλήθεια, ολόκληρη η ιστορία γίνεται πολύ περίεργη.

 

5) Ο Τουταγχαμόν ήταν μόλις 9 χρονών όταν ανέβηκε στον θρόνο.

Βασίλεψε για περίπου 10 χρόνια ως Φαραώ της 18ης δυναστείας. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τα κοντινά βασίλεια.

 

6) Ο Τουταγχαμόν παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδελφή του, την Ανκεζεναμούν.

Ίσως, και προφανώς να έχετε ακούσει για την Νεφερτίτη. Σήμερα, είναι το σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς. Η Ανκεζεναμούν ήταν η κόρη της.

 

7) Τα δίδυμα που βρέθηκαν στον τάφο του Τουταγχαμόν.

Ποιοι ήταν? Μετά την εκτεταμένη έρευνα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα δύο αυτά έμβρυα ήταν κόρες του Τουταγχαμόν και της Ανκεζεναμούν.

 

8) Ο Τουταγχαμόν πέθανε όταν ήταν μόλις 19 ετών.

Όταν οι επιστήμονες μελέτησαν τα μουμιοποιημένα κατάλοιπα, βρήκαν τα ίχνη του παρασίτου της ελονοσίας και κάποιου είδους ασθένειας των οστών.

 

9) Σήμερα, ο Τουταγχαμόν είναι ένας από τους πιο γνωστούς Φαραώ λόγω του καλά διατηρημένου τάφου του.

Τα αντικείμενα που συνδέονταν μαζί του, όπως τα κοσμήματα, τα έπιπλα, η αγγειοπλαστική και άλλα αντικείμενα, ήταν από τα πράγματα που ήταν τα πιο πασίγνωστα εκθέματα σε όλο τον κόσμο. Έτσι αυξήθηκε η δημοτικότητά του.

 

10) Γνωρίζατε ότι ο Τουταγχαμόν είχε "υιοθετημένο" το όνομα του;

Από την παιδική ηλικία, ονομάστηκε Τουταγχαμόν κυρίως λόγω της πίστης του πατέρα του σε έναν θεό που ονομάζεται Aten. Ο Τουταγχαμόν, όμως, γύρισε την πίστη του προς τον Αιγύπτιο θεό Amun. Έτσι και καταδίκασε τη θρησκευτική επανάσταση του Akhenatens (πατέρα του) και ξανάχτισε νέους ναούς βασισμένους στον δικό του Θεό.

 

 

11) Ο Τουταγχαμόν θα μπορούσε να είχε σοβαρή ασθένεια.

Αυτές οι αξιώσεις άρχισαν να εμφανίζονται όταν η ομάδα επιστημόνων μελέτησε τη μούμια του Τουταγχαμόν και βρήκε τα ίχνη σπάνιας οστικής διαταραχής (οστεοπόρωση) στο αριστερό πόδι του. Επιπλέον, οι ιστορικοί βρήκαν αρκετούς "ρόμβους" (ένα είδος πατερίτσας) στον τάφο του που συμπίπτει με την πάθηση που βρέθηκε από τους επιστήμονες. Γνωρίζουμε με σιγουριά όμως ότι ο Τουταγχαμόν δεν ήταν γέρος για να χρειάζεται αυτά τα "στηρίγματα". Πέθανε όταν ήταν έφηβος.

 

Who's Online

We have 170 guests and no members online

News Flash

Ατέλειωτο Ζουμ με ατελείωτες εικόνες

Read more ...

Μια δουλειά και αυτή λάθος Part 1

Read more ...

Illusion 2

Read more ...

Όταν τα Δέντρα «πεινάνε»!

Read more ...

Διάσημες γυναίκες που φορούν περούκες συνεχώς

Read more ...

Θυμόσαστε τον Azis Mrazish; Δεν θα το πιστέψετε για την αλλαγή που έκανε

 Σίγουρα θυμάστε τον σκανδαλιάρη διάσημο Azis, ο οποίος, με τα μουσικά του βίντεο έγινε άφησε εποχή ακόμα και με τις διαφορές

Read more ...