Το παιχνίδι της εξαπάτησης στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Pin It

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μια τόσο

καταστροφική σύγκρουση που ο κόσμος δεν είχε δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο. Η τεχνολογία είχε εξελιχθεί αρκετά από τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο, και έτσι μπορούσαν και είχαν ειδικές τακτικές εξαπάτησης.

Στις πρώτες ημέρες του πολέμου, το βρετανικό ναυτικό μετέτρεψε ένα κρουαζιερόπλοια, το RMS Carmania, σε ένα αυτοσχέδιο πολεμικό σκάφος.

Προσάρμοσαν και έθεσαν σε λειτουργία  οκτώ κανόνια 4,7 ιντσών υπό την εποπτεία του καπετάνιου Noel Grant για να λειτουργήσει ως εμπορικό πολεμικό σκάφος στα ύδατα γύρω από τις Βερμούδες.

 

Με την ελπίδα να αποφευχθεί η ανίχνευση, το βρετανικό ναυτικό καμουφλάρισε και συγκάλυψε το κρουαζιερόπλοιο Carmania στην γερμανική επιβατική γραμμή, με όνομα SMS Cap Trafalgar. Το σχέδιο λειτούργησε υπέροχα όταν, στις 14 Σεπτεμβρίου 1914, το Carmania έπληξε και βύθισε ένα γερμανικό σκάφος από τις ακτές της Βραζιλίας.

 

Σε μια μάλλον ενδιαφέρουσα στιγμή σύμπτωσης, το γερμανικό πλοίο που βύθισε το Carmania δεν ήταν άλλο από το πραγματικό SMS Cap Trafalgar.

Ωστόσο, σε μια ακόμα μεγαλύτερη συσχέτιση τυχαίας τύχης, το SMS Cap Trafalgar είχε επίσης καμουφλαριστεί για να μοιάζει με βρετανικό Υπερωκεάνιο.

Συγκεκριμένα, είχε ντυθεί για να μοιάζει με το RMS Carmania!

Pin It

Who's Online

We have 27 guests and no members online

News Flash

Ατέλειωτο Ζουμ με ατελείωτες εικόνες

Read more ...

Μια δουλειά και αυτή λάθος Part 1

Read more ...

Illusion 2

Read more ...

Όταν τα Δέντρα «πεινάνε»!

Read more ...

Διάσημες γυναίκες που φορούν περούκες συνεχώς

Read more ...

Θυμόσαστε τον Azis Mrazish; Δεν θα το πιστέψετε για την αλλαγή που έκανε

 Σίγουρα θυμάστε τον σκανδαλιάρη διάσημο Azis, ο οποίος, με τα μουσικά του βίντεο έγινε άφησε εποχή ακόμα και με τις διαφορές

Read more ...