Είναι Επίσημο - Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει μια δεύτερη γη

Pin It

έχει ωκεανούς ακριβώς όπως η Γη.

Στο παρελθόν, χιλιάδες εξωπλανήτες έχουν ανακαλυφθεί στο σύμπαν, αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι όπως ο Proxima Β.

Το Proxima b, όπως έχει βαφτιστεί, έχει πολλά «πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά»: είναι ίσως βραχώδες, λίγο πιο περισσότερο από τον δικό μας πλανήτη και θα επέτρεπε να υπάρχει υγρό νερό στην επιφάνεια του.

 Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν πλανήτη που βρίσκεται στο σύστημα Proxima Centauri, ένα από τα πλησιέστερα αστέρια στη Γη, τα οποία πιστεύουν ότι φιλοξενεί υγρό νερό και δυνητικά εξωγήινη ζωή.

Ο πλανήτης, ονομάζεται Proxima Β πιστεύεται ότι είναι περίπου 1,3 φορές το μέγεθος του πλανήτη μας και έχει την ιδανική θερμοκρασία στην επιφάνεια για ύπαρξη νερού σε υγρή κατάσταση.

Το Proxima Β βρίσκεται τέσσερα έτη φωτός μακριά από τη Γη - πάνω από 25 TRILLION MILES - που σημαίνει ότι για να επισκεφθείτε τον πλανήτη στο εγγύς μέλλον, η μελλοντική γενιά θα πρέπει να καταλήξει σε υπερσύγχρονο διαστημικό σκάφος που θα του επέτρεπε να ταξιδέψει στο Proxima Centauri σύστημα με ευκολία.

Εάν ο πλανήτης αποδειχθεί «Δεύτερη ΓΗ», θα μπορούσε να γίνει μια από τις καλύτερες επιλογές για τον μελλοντικό ανθρώπινο αποικισμό.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη θα μπορούσε να είναι μεταξύ -90 βαθμών Κελσίου και 30 βαθμών Κελσίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η Proxima B μπορεί να είναι η καλύτερη ευκαιρία που έχουμε συναντήσει για να βρούμε άμεσες αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινες μορφές ζωής έξω από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα.

Ο πλανήτης που έχει ήδη βαπτιστεί ως «μια δεύτερη Γη» βρίσκεται σε ιδανική απόσταση από τον Ήλιο του για το ύδωρ υγρού ύδατος, πράγμα που σημαίνει ότι η ζωή όπως γνωρίζουμε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει.


Η απόσταση από τον πλανήτη μας έως το Proxima B μπορεί να φαντάζει ανυπέρβλητη, αλλά είναι πραγματικά εξαιρετικά μικρότερη σε σύγκριση με άλλους υποψηφίους για να φιλοξενήσει τη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι το Proxima B θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος στόχος για τα μελλοντικά διαστρικά ταξίδια.

Το Proxima Centauri είναι ένας κόκκινος νάνος που βρίσκεται στον αστερισμό Centaurus. Το ίδιο το αστέρι είναι πολύ αδύναμο για να το παρατηρήσετε με γυμνό μάτι, αλλά τους τελευταίους μήνες, οι επιστήμονες δεν έχουν πάρει τα μάτια τους μακριά από αυτό.

Στην πραγματικότητα, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Proxima Centauri παρακολουθείτο τακτικά με το φασματόγραμμα HARPS εγκατεστημένο στο τηλεσκόπιο 3,6 μέτρων του ευρωπαϊκού νότιου παρατηρητηρίου (ESO) στη La Silla (Χιλή) και παρακολουθείτο ταυτόχρονα με άλλα όργανα από το κόσμος.

 

 

 

 

 

 

 

"Πολλοί εξωπλανήτες έχουν βρεθεί και πολλά άλλα θα βρεθούν, αλλά η αναζήτηση του πλησιέστερου δυνατού Γήινου Ανάλογου και η επιτυχία ήταν η εμπειρία μιας ζωής για όλους μας", δήλωσε ο Δρ Guillem Anglada-Escude, επικεφαλής συγγραφέας του εγγράφου , δήλωσε: "Οι ιστορίες και οι προσπάθειες πολλών ανθρώπων έχουν συγκλίνει σε αυτή την ανακάλυψη. Το αποτέλεσμα είναι επίσης ένα αφιέρωμα σε όλους τους. Η αναζήτηση της ζωής στο Proxima b έρχεται στη συνέχεια. "

Υπάρχουν ήδη δύο έγγραφα που περιγράφουν και περνούν από την πιθανή κατοίκηση του Proxima Β.

Οι μελλοντικές παρατηρήσεις, για παράδειγμα με τη χρήση του 39 ο λεπτού ESO E-ELT τηλεσκοπίου υπό κατασκευή στη Χιλή, θα επιτρέψουν περαιτέρω διερεύνηση του Proxima b και της υποθετικής παρουσίας παχιάς ατμόσφαιρας και υγρής δεξαμενής νερού. Αν αυτό αποδειχθεί, θα ήταν πολύ συναρπαστικό το γεγονός ότι το πλησιέστερο αστέρι στον Ήλιο φιλοξενεί επίσης τον πλησιέστερο κατοικήσιμο (ίσως κατοικημένο) πλανήτη.
ΠΗΓΗ: infolajm.org

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: INJOY.GR

 

Pin It

Who's Online

We have 25 guests and no members online

News Flash

Υβρίδια φτιαγμένα με Photoshop Part 4

Read more ...

Μια δουλειά και αυτή λάθος Part 1

Read more ...

Ξεσπάστε εδώ!!!

 Άσχημη μέρα στην δουλειά?

Read more ...

20 Διαφορετικά εξώφυλλά ταινιών Part 1

Part 1

Read more ...

Η Χαλάρωση σε άλλο επίπεδο!!!

10 Προτάσεις για το Γκαράζ σας

 

Read more ...