Η Μίνι Βίβλος του George Washington

Pin It

Μια σπάνια μινιατούρα Βίβλος με αφιέρωση στον Πρόεδρο Τζωρτζ Ουάσιγκτον αποκτήθηκε πέρυσι στην

φημισμένη βιβλιοθήκη της Valmadonna Trust στο Israel.

 

 

Δύο αιώνες μετά τη δημοσίευσή της, μια σπάνια μινιατούρα Βίβλος αφιερωμένη στην «Εξοχότητα του Γ. Ουάσινγκτον» έχει έρθει στην Ιερουσαλήμ, όπου η Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ έκανε την ελεύθερη την πρόσβαση της για πρώτη φορά online. Σύμφωνα με τους ειδικούς, λιγότερα από δώδεκα αντίτυπα αυτής της έκδοσης υπάρχουν σήμερα.

Το βιβλίο, που μετρά περίπου 51 χιλιοστά επί 35 χιλιοστά (2 "χ 1 3/8"), περιλαμβάνει τόσο την Παλαιά όσο και την Καινή Διαθήκη.

 

 

Η Σταύρωση του Χριστού σε ξυλογραφία

 

Ο Σαμψών σε ξυλογραφία

 

«Ο όρος «thumb bible» αναφέρεται σε συντομογραφίας Βιβλία όπως αυτά που ήταν δημοφιλή στις αρχές του 19ου αιώνα στην Αμερική, όπου είχαν χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των παιδιών», λέει ο Δρ. Aviad Stollman, επικεφαλής συλλογών στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ. Το συντομογραφικό βιβλικό κείμενο που εμφανίζεται σε αυτή την έκδοση γράφτηκε αρχικά από τον John Taylor, έναν πολύ γνωστό αγγλικό ποιητή του 16ου - 17ου αιώνα.

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια σειρά από ακατέργαστες αμερικανικές ξυλογραφίες που απεικονίζουν βιβλικές σκηνές και φιγούρες. Εκτυπώθηκε από τους Rutland, Vermond κάπου μεταξύ 1813 και 1815.

 

 

Δαβίδ και Γολιάθ σε ξυλογραφία

 

Η πλήρης αφιέρωση αναφέρει: "Προς την Εξοχότητά του Γ. Ουάσινγκτον, Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο πιο ελπιδοφόρος, στα χέρια σας δίνουμε, την βίβλο που μας κάνει να ζούμε με πίστη και ελπίδα. Ο όγκος μικρός, η γραφή είναι σύντομη, όμως περιέχει το νόημα όλων. "

Η Βίβλος του George Washington Thumb ήρθε στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ ως μέρος της φημισμένης βιβλιοθήκης Valmadonna Trust, την καλύτερη ιδιωτική συλλογή εβραϊκών βιβλίων και χειρογράφων στον κόσμο, η οποία αγοράστηκε από κοινού από τους συλλέκτες NLI και Dr. David και Jemima Jeselsohn μέσω ιδιωτικής πώλησης που διοργανώθηκε από τη Sotheby's.

Η συλλογή Valmadonna ψηφιοποιείται και θα παρουσιαστεί στο νέο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Ισραήλ, σχεδιασμένο από βραβευμένους αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron, που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Ιερουσαλήμ.

 

 

 

Μπορείτε να την δείτε σε ψηφιακή μορφή εδώ

 

ΠΗΓΗ: blog.nli.org.il

Zack Rothbart

Pin It

Who's Online

We have 248 guests and no members online

News Flash

Ατέλειωτο Ζουμ με ατελείωτες εικόνες

Read more ...

Μια δουλειά και αυτή λάθος Part 1

Read more ...

Illusion 2

Read more ...

Όταν τα Δέντρα «πεινάνε»!

Read more ...

Διάσημες γυναίκες που φορούν περούκες συνεχώς

Read more ...

Θυμόσαστε τον Azis Mrazish; Δεν θα το πιστέψετε για την αλλαγή που έκανε

 Σίγουρα θυμάστε τον σκανδαλιάρη διάσημο Azis, ο οποίος, με τα μουσικά του βίντεο έγινε άφησε εποχή ακόμα και με τις διαφορές

Read more ...