Οι Ξυλοκόποι του Redwood

Pin It

 Αυτή η σειρά φωτογραφιών από τους ξυλοκόπους της δεκαετίας του 1915 που δούλευαν στην κομητεία Humboldt της Καλιφόρνια, όταν η

υλοτομία των δένδρων ήταν στο αποκορύφωμά της. Οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος των ειδικών συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Humboldt, μια σειρά φωτογραφιών από τη Βορειοδυτική Καλιφόρνια από τη δεκαετία του 1880 έως τη δεκαετία του 1920 από τον Σουηδό φωτογράφο AW Ericson.

 

Όταν οι Ευρωαμερικανοί κινούταν προς τα δυτικά τη δεκαετία του 1800, χρειάζονταν πρώτες ύλες για τα σπίτια τους και τις ζωές τους. Η εμπορική υλοτομία ακολούθησε την επέκταση της Αμερικής, καθώς οι επιχειρήσεις αγωνίστηκαν για να συμβαδίσουν με τον έντονο ρυθμό της προόδου. Η συγκομιδή ξυλείας έγινε γρήγορα η κορυφαία μεταποιητική βιομηχανία στα δυτικά.

 

Όταν ο χρυσός ανακαλύφθηκε στη βορειοδυτική Καλιφόρνια το 1850, χιλιάδες άνθρωποι πλήρωναν για ξυλεία (για σπίτια και οικισμούς) στην αναζήτηση πλούτου και για μια νέα ζωή.  Αυτά τα δέντρα είναι τα ψηλότερα και ένα από τα πιο τεράστια είδη δέντρων στη Γη. Το μέγεθος των τεράστιων δένδρων τους έκανε την ξυλεία πολύτιμη, καθώς η ξυλεία έγινε γνωστή για την αντοχή και τη δυνατότητα επεξεργασίας. Μέχρι το 1853, εννέα πριονιστήρια λειτουργούσαν στο Eureka, μια χρυσή πόλη που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια εξαιτίας της χρυσής έκρηξης. Την εποχή εκείνη, το δάσος κάλυπτε πάνω από 2.000.000 στρέμματα (8.100 χλμ.) Της ακτής της Καλιφόρνιας.

 

Οι καταγραφείς χρησιμοποίησαν άξονες, πριόνια και άλλες εξελιγμένες μεθόδους για την εποχη για να κόβουν τα δέντρα. Η ταχεία βελτίωση της τεχνολογίας τον 20ό αιώνα επέτρεψε την συγκομιδή περισσότερων δέντρων σε λιγότερο χρόνο. Οι μεταφορές επίσης έφεραν στα χέρια την κίνηση των τεράστιων κορμών. Οι σιδηρόδρομοι άρχισαν να αντικαθιστούν τα άλογα και τα βόδια. Η απάτη στη γη ήταν κοινή, καθώς τα στρέμματα των πρώτων δασών ξυλείας μεταφέρθηκαν από τον δημόσιο τομέα στον ιδιωτικό τομέα. Αν και μερικοί από τους δράστες είχαν πιαστεί, πολλές χιλιάδες στρέμματα γης χάθηκαν.

 

Μετά από πολλές δεκαετίες ανεμπόδιστης σαφούς καταστροφής, ξεκίνησαν σοβαρές προσπάθειες διατήρησης. Το 1918, ιδρύθηκε το Save-the-Redwoods League για τη διατήρηση των υπολειμμάτων παλιάς αναπτυγμένης ξυλείας και η δουλειά τους οδήγησε στην ίδρυση του Prairie Creek, της ακτής Del Norte και των κρατικών πάρκων Jedediah Smith Redwoods μεταξύ άλλων. Την εποχή που δημιουργήθηκε το Εθνικό Πάρκο Redwood το 1968, σχεδόν το 90% των αρχικών δέντρων redwood είχαν καταστραφεί.

 

Σήμερα, τα εθνικά και κρατικά πάρκα Redwood συνδυάζουν μόνο 133.000 στρέμματα (540 km2) δάσους από ξυλεία. Εκτός από τα δάση του Redwood, τα πάρκα διατηρούν και άλλη ιθαγενή χλωρίδα, πανίδα, λιβάδια λιβάδια, πολιτιστικούς πόρους, τμήματα ποταμών και άλλα ρέματα και 60 χιλιόμετρα παρθένων ακτών.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Injoy.gr

ΠΗΓΗ: fishki.net

 

 

 

Pin It

Who's Online

We have 59 guests and no members online

News Flash

17 Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Αυτός ο συναρπαστικός κόσμος στον οποίο ζούμε, έχει πολλά να προσφέρει.

Read more ...

Καλόγριες καλλιεργούν μαριχουάνα για να θεραπεύσουν τον κόσμο!!!

 

Read more ...

Ο Λευκός Ναός της Ταϊλάνδης που θυμίζει σκηνές από Παράδεισο και Κόλαση μαζί (30 photo)

Ο Wat Rong Khun, ευρύτερα γνωστός και ως Λευκός Ναός της Ταϊλάνδης, είναι χτισμένος με μια πολύ απλή ιδέα. Ο δημιουργός του, Chalermchai Kositpipat, ήθελε να

Read more ...

1.000 Ετών Μούμια μέσα σε Άγαλμα του Βούδα

 

Μια σάρωση Σπειροειδής αξονικής τομογραφίας (CT) ενός βουδιστικού αγάλματος από τον 11ο ή τον 12ο αιώνα αποκάλυψε ένα

Read more ...

Η επιστήμη απέδειξε πως ο Freddie Mercury ήταν ο μεγαλύτερος τραγουδιστής όλων των εποχών

Υπάρχει αμφιβολία για το ποιος παίρνει το στέμμα?

Read more ...

15 Υβρίδια φτιαγμένα με Photoshop Part 2

Τα μυθικά πλάσματα πάντα μας γοητεύουν - από τους μαγικούς μονόκερους και τους δράκους μέχρι τις Νεραιδες και τις Γοργόνες.

Read more ...