SIRIUS-19 αποστολή 122 ημερών στη Σελήνη

Pin ItH 20 Ιουλίου 2019, θα σηματοδοτήσει την 50ή επέτειο της ιστορικής προσγείωσης της Σελήνης, όπου οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ και Buzz Aldrin έβαλαν για πρώτη φορά πόδι στην επιφάνεια της σεληνιακής. Αυτό το επίτευγμα ήταν το μεγαλύτερο γεγονός της "διαστημικής Ιστορίας" και παραμένει μέχρι και σήμερα το διαμάντι της NASA. Τα επόμενα χρόνια, η NASA με συνεργασία και με άλλους διαστημικούς οργανισμούς θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη Σελήνη.

Για να προετοιμαστεί για αυτές τις ενδεχόμενες αποστολές, μια ομάδα κοσμοναυτών άρχισε πρόσφατα ένα πείραμα απομόνωσης που θα προσομοιώσει μια μακροπρόθεσμη αποστολή στη Σελήνη. Ονομάζεται το πείραμα SIRIUS-19 , το οποίο ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου στις 02:00 τοπική ώρα (04:00 π.μ. PDT, 07:00 π.μ. EDT) στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Προβλημάτων (IBMP) στη Μόσχα.

Αυτό το πείραμα είναι μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ του γερμανικού αεροδιαστημικού κέντρου (DLR), του γαλλικού διαστημικού οργανισμού - της Εθνικής Μελετών - Διαστημικής Εξερεύνησης (CNES) - της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας (Roscosmos) και της NASA. Για αυτό το αναλογικό πείραμα θα πάρουν μέρος τρεις γυναίκες και τρείς άνδρες κοσμοναύτες και θα περάσουν τις επόμενες 122 ημέρες στη προσομοίωση της σεληνιακής εγκατάστασης IBMP (α. NEK Habitat ) στη Μόσχα.

 


Τα έξι μέλη του πειράματος Sirius-19. Πιστωτική: DLR

Αυτή η εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της Μελέτης Mars500 , μιας σειράς πειραμάτων απομόνωσης που διεξήχθησαν από την Roscosmos και τον ESA από το 2007 έως το 2011 για την προσομοίωση μίας μακροχρόνιας αποστολής στον Άρη. Αντικαταστάθηκε για τις σεληνιακές αποστολές, αυτή η διευκόλυνση αποτελεί πλέον μέρος του προγράμματος SIRIUS , το οποίο στοχεύει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτουν οι μακροχρόνιες σεληνιακές αποστολές.

Όπως δήλωσε ο Christian Rogon, ο διευθυντής του έργου SIRIUS στο DLR, σε πρόσφατο δελτίο τύπου της DLR:
"Μόνο βιοϊατρικές έρευνες αυτού του είδους θα καταστήσουν δυνατή τη μελλοντική πορεία προς άλλα ουράνια σώματα. Έξι από αυτά τα πειράματα έχουν αναπτυχθεί στη Γερμανία ... Εντούτοις, πριν από τη διεξαγωγή ενδεδειγμένης έρευνας στη Σελήνη, τα πληρώματα πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να ολοκληρώσουν επιτυχώς μια τέτοια αποστολή. Γι 'αυτό, όπως και στο SIRIUS-19, πρέπει να μπορούν να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από συνθήκες στις οποίες θα υποβληθούν σε ένα ψυχολογικού στρες, λόγω της ολικής απομόνωσης και υψηλού βαθμού πίεσης για καλή απόδοση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για την αλληλεπίδραση του σώματος και του νου συγκεκριμένα. "

Την διαχείριση αυτού του πειράματος είναι ο 44χρονος Ρώσος κοσμοναύτης Evgeny Tarelkin, ο οποίος πήγε στο διάστημα το 2012 και πέρασε έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στο πλαίσιο της Expedition 33/34. Θα τον συνοδεύσουν οι Αμερικανοί αστροναύτες Ρεϊντντ Ροβιλάτιτς και Άλλεν Μιρκατίνροφ, και οι Ρώσοι κοσμοναύτες Ντάρια Ζίντοβα, Αναστασία Στεπανόβα και Στεφανία Φεντέγιε.

"Το ενδιαφέρον για το SIRIUS-19 είναι ότι το πλήρωμα αποτελείται από ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών", δήλωσε ο Rogon. "Πώς αντιμετωπίζει ένα πλήρωμα μεικτού φύλου τις προκλήσεις της απομόνωσης; Πώς αντιμετωπίζει πιθανές ατυχίες; Πώς αντιδρά στην αύξηση της απόδοσης όταν υπάρχει πίεση; Αυτά είναι όλα τα συναρπαστικά ερωτήματα και είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε τις απαντήσεις. " 

 

Η εγκατάστασης IBMP, όπου θα πραγματοποιηθεί η αποστολή SIRIUS-19.

 Το πείραμα θα ξεκινήσει με ένα τριήμερο ταξίδι στο βιότοπο, τον οποίο προσομοιώνει το χρόνο που θα χρειαστεί για να φτάσει στη Σελήνη. Λίγο αργότερα, θα πραγματοποιήσουν ένα προσομοιωμένο ραντεβού με το τμήμα του οικοτόπου που αντιπροσωπεύει το LOP ( Lunar Orbital Platform Gateway - LOP-G) - έναν προτεινόμενο διαστημικό σταθμό που θα ξεκινήσει η κατασκευή του την επόμενη δεκαετία - και θα περάσουν τις επόμενες 100 ημέρες διεξάγοντας σειρά πειραμάτων.Η ομάδα θα έχει επίσης μια καθημερινή ρουτίνα που θα προσομοιώνει τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο LOP-G. Αυτό θα περιλαμβάνει καθημερινούς ελέγχους υγείας και καταλληλότητας, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας, τακτικό καθαρισμό και συντήρηση, καθώς και διαδικασίες σύνδεσης / αποσύνδεσης. Θα λάβουν επίσης τακτικές παραδόσεις τροφίμων και προμηθειών, οι οποίες, όπως και στο ISS, θα πραγματοποιούνται κάθε 30 ημέρες.

Για να υπάρχει ενδιαφέρον, το πλήρωμα θα πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιες απροσδόκητες εξελίξεις κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Όπως εξήγησε ο Rogon:"Δεδομένου ότι η μονοτονία της εργασίας σε πολύ περιορισμένο χώρο μπορεί να αποτελέσει μείζονα πρόκληση, το πλήρωμα θα πρέπει επίσης να ανταποκριθεί σε απροσδόκητες τεχνικές βλάβες και δυσλειτουργίες, όπως μια πενθήμερη διακοπή των επικοινωνιών με τον« έλεγχο εδάφους ».

Για οκτώ ώρες την ημέρα, η ομάδα θα διεξάγει επιστημονικά πειράματα, από τα οποία έχουν προετοιμαστεί συνολικά τα 70, εκ των οποίων έξι από την DLR. Για παράδειγμα, το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Ιατρικής DLR της Κολωνίας χρησιμοποιεί αυτή την αποστολή για να δοκιμάσει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιτρέπει στους αστροναύτες να εξασκούν χειροκίνητα την αποβίβαση διαστημικών σκαφών σε διαστημικούς σταθμούς.

 


Το διαστημικό σκάφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. CSEF

 Το Ινστιτούτο Διαστημικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, υπό την καθοδήγηση του πρώην Γερμανικού αστροναύτη Reinhold Ewald, έχει επίσης καταρτίσει ένα έργο που επικεντρώνεται στους χειρισμούς ελλιμενισμού. Για αυτό το πείραμα, οι έξι κοσμοναύτες θα πρέπει να προσομοιώσουν την οδήγηση του νέου Ρωσικού διαστημοπλοίου PTK Federatsiya και να το συνδέσουν με το LOP-G.

 Επιπλέον, το Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας επινόησε δύο πειράματα για να διερευνήσει τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους κατάρτισης για την καταπολέμηση των επιπτώσεων χαμηλής βαρύτητας στις φυσιολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στους αστροναύτες. Αυτές περιλαμβάνουν την ατροφία των μυών και την απώλεια πυκνότητας οστού, αλλά επεκτείνονται επίσης σε μειωμένη καρδιαγγειακή υγεία, όραση και ψυχική ευεξία.

Οι γιατροί μελέτης ύπνου από το νοσοκομείο Charité του Βερολίνου δοκιμάζουν επίσης εάν η στέρηση του ύπνου θα έχει αντίκτυπο στην απόδοση και τα νευρικά συστήματα των καλά εκπαιδευμένων «κοσμοναυτών» κατά την διάρκεια της απομόνωση.
Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Βεθύμνου στο Βερολίνο δοκιμάζει εξειδικευμένες επιφάνειες αργύρου και γραφίτη για να διαπιστώσει αν αυτές μπορούν να αποτρέψουν ή να καταπολεμήσουν τη βακτηριακή μόλυνση σε μακροπρόθεσμες αποστολές.

 Επιπλέον, το πλήρωμα θα λάβει μέρος σε μια προσομοιωμένη αποστολή στην επιφάνεια του σεληνιακού χώρου. "Ακριβώς στα μισά του SIRIUS, τέσσερις «κοσμοναύτες» θα προσγειωθούν στην επιφάνεια του σεληνιακού χώρου σε μια μικρή «κάψουλα», δήλωσε ο Rogon. "Μόλις φτάσουν εκεί, θα πραγματοποιήσουν αρκετούς 'Περιπάτους στο Φεγγάρι με τις στολές τους συλλέγοντας δείγματα και προετοιμάζοντας έναν 'οικισμό' στη Σελήνη - και θα είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία."

 

 Το σεληνιακό επιβατηγό και το πλήρωμα στη σεληνιακή επιφάνεια.Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών του πειράματος, το πλήρωμα θα προσομοιώνει επίσης τη διεξαγωγή εξερευνήσεων επιφανείας χρησιμοποιώντας τηλεχειριζόμενους Ρομπότ. Θα πραγματοποιήσουν επίσης αρκετές προσομοιώσεις σύνδεσης και θα ολοκληρώσουν το τελευταίο από τα πειράματά τους πριν επιστρέψουν στη Μόσχα.

Πρόκειται για το τρίτο πείραμα SIRIUS, το πρώτο από τα οποία πραγματοποιήθηκε το 2017 ( SIRIUS-17 ). Για αυτό το πείραμα, τρεις αστροναύτες της NASA και τρεις κοσμοναύτες της Roscosmos πέρασαν δεκαεπτά ημέρες στο IBMP. Τα επόμενα χρόνια προγραμματίζονται αρκετές προσομοιώσεις αυξανόμενης διάρκειας, οι οποίες περιλαμβάνουν αποστολή οκτώ μηνών το 2020 και αποστολή 12 μηνών το 2021 (SIRIUS-20 και 21).

Αυτά και άλλα πειράματα συμβάλλουν στην προετοιμασία διαστημικών οργανισμών και αστροναυτών για την επόμενη γενιά εξερεύνησης με τα μαθήματα των οποίων θα εφαρμοστούν και στις μελλοντικές αποστολές στον Άρη και σε άλλους αστρονομικούς φορείς.

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Injoy.gr

 

ΠΗΓΗ: www.dlr.de

Pin It

Who's Online

We have 50 guests and no members online

News Flash

17 Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Αυτός ο συναρπαστικός κόσμος στον οποίο ζούμε, έχει πολλά να προσφέρει.

Read more ...

Καλόγριες καλλιεργούν μαριχουάνα για να θεραπεύσουν τον κόσμο!!!

 

Read more ...

Ο Λευκός Ναός της Ταϊλάνδης που θυμίζει σκηνές από Παράδεισο και Κόλαση μαζί (30 photo)

Ο Wat Rong Khun, ευρύτερα γνωστός και ως Λευκός Ναός της Ταϊλάνδης, είναι χτισμένος με μια πολύ απλή ιδέα. Ο δημιουργός του, Chalermchai Kositpipat, ήθελε να

Read more ...

1.000 Ετών Μούμια μέσα σε Άγαλμα του Βούδα

 

Μια σάρωση Σπειροειδής αξονικής τομογραφίας (CT) ενός βουδιστικού αγάλματος από τον 11ο ή τον 12ο αιώνα αποκάλυψε ένα

Read more ...

Η επιστήμη απέδειξε πως ο Freddie Mercury ήταν ο μεγαλύτερος τραγουδιστής όλων των εποχών

Υπάρχει αμφιβολία για το ποιος παίρνει το στέμμα?

Read more ...

15 Υβρίδια φτιαγμένα με Photoshop Part 2

Τα μυθικά πλάσματα πάντα μας γοητεύουν - από τους μαγικούς μονόκερους και τους δράκους μέχρι τις Νεραιδες και τις Γοργόνες.

Read more ...